Facebook

Horsefood Dressuur Talent 2015 gevonden!

4 april 2014

Zaterdag vond in Berkel-Enschot de 10e editie finale van de Horsefood Dressuur Talent plaats. De beste combinaties uit drie voorselecties (Berkel-Enschot, Aalsmeer en Tolbert) kwamen aan de start en werden tijdens deze finale beoordeeld door Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Jan Wolfs. Wereldkampioene bij de jonge dressuurpaarden Kirsten Brouwer reed de drie hoogstgeplaatsten vier- en vijfjarigen paarden over.

Bij de vierjarigen kwam RS2 Brigitte Bardot, gereden door Robin van Lierop, als winnares uit de bus. Deze jonge merrie van Belissimo uit een Sandro Hit-moeder, kwam in de eerste ronde tot 84 punten en bij het overrijden in de finale door Kirsten klom de combinatie nog eens op naar 90 punten. Met een totaal van 174 punten was er geen twijfel meer over de winnende combinatie. Maria Brouwer stuurde Gamble H (Fürstenball x Balzflug) met 85 punten in de finale en 167 punten overall naar de tweede plaats, gevolgd door Roos van Schaik en Genua TC (Charmeur x Jazz) met 162 punten op de derde plaats.

winnaar 4-jarige

Bij de vijfjarigen leverde Bordeaux de afgetekende winnaar. Fabregaz (Bordeaux x Democraat) kwam onder Maria Brouwer tot 83,5 punten in de eerste ronde en knalde in de finale door tot maar liefst 95 punten. Met een eindtotaal van 178,5 punten was dit paard onverslaanbaar. Farzana, een ampere uit Florencio-moeder, was onder Lisanne der Nederlanden goed voor een eindtotaal van 161,5 punten en de tweede plaats, Katja Gevers werd derde met Fleetwood Mac (Don Romantic x Krack C) met 156 punten.

Winnaar 5-jarige

Een fantastische dag met veel Talent! Bedankt iedereen die deze succesvolle Talentencompetitie heeft mede mogelijk gemaakt! 

Uitslagen 4-jr. 2015 - Finale
Uitslagen 5-jr. 2015 - Finale

Vele internationaal bekende topruiters, -amazones en menners
voeren hun paarden al jaren lang

logo horsefood tekst